етерични масла,

Етерични масла подобряват зрението


Етеричните масла имат много различни приложение в бита на хората, а едно от най-новите открития е свързано с това, че с тяхна помощ могат да се забавят и отложат във времето различни по рода си дегенеративни проблеми, които традиционно засягат хората с напредване на възрастта.

Обикновено много от очните заболявания свързани със стареенето се проявяват след 60 - 65 годишна възраст, но според специалисти с намесата и правилната употреба на етерични масла това може да се неутрализира поне за известно време.

Внимавайте как използвате маслата!

Човешко око

Първото и най-важно нещо, за което трябва да споменем е това, че етеричните масла никога и при никакви обстоятелства не бива да се поставят в около или в непосредствена близост до него. Това е опасно за зрението и може да причини неочаквани последствия върху очното здраве!

Когато се използват с цел подобряване на състоянието на очите и зрението етеричните масла трябва да се прилагат само в областта на бузите или в областта на слепоочията, но не по-близо до окото от това.

Освен това етеричните масла задължително трябва да се разтворят предварително в базово масло, каквото е например маслото от сладък бадем. Друго важно правило е да се използва съвсем малко количество етерично масло - не повече от 2 капки.

Кое етерично масло е полезно за тази цел?


Според специалисти етеричното масло от кипарис е най-добрата възможност. Счита се, че използвано по горе описания начин то ще способства за подобряване на зрението о ще помогне за поддържането на очните нерви в оптимално здраве.

Въздействие върху очите с ароматерапия


Друг начин за подобряване на зрението е чрез процедури с ароматерапия. Този начин може да въздейства не само върху зрението, но също така и върху емоционалното ви състояние, карайки ви да се чувствате по-спокойни и релаксирани в напрегнатото ежедневие.

Разбира се, не бива да стоите директно над изпаренията, а по-скоро да оставите лампа за ароматерапия в някой ъгъл на стаята и да се насладите на приятното ухание в стаята докато си почивате на дивана или в леглото с книга в ръка.

За целта можете да използвате множество различни етерични масла, като едни от най-благоприятно въздействащите са етеричното масло от кипарис, лайка, както и лавандула.

Последната оказва изключително силен релаксиращ ефект върху цялото тяло и това ще се отрази много благоприятно върху всички органи и системи, в това число и върху очния мускул и нервите.

Сред най-силните етерични масла, които въздействат на очния мускул и нерв посредством силата на ароматерапията е етеричното масло от сандалово дърво. То ухае удивително добре и мнозина го определят като най-благоуханното сред всички стотици видове.

Понякога то е малко по-скъпо от останалите разновидности, но оказва наистина много приятен ефект върху нервите и съответно върху работата на очите. Уханието е сред най-силно въздействащите от всички етерични масла, а в дома ви ще остане едно много нежно и деликатно ухание дори и след дни.

И все пак не очаквайте чудеса…


Когато говорим за проблеми с очите е добре да посетите очен лекар и да чуете мнението на специалист. Всичко останало, което може да се постигне посредством ароматерапия и почивка е само допълнителна помощ, която можете да си окажете дори и ако очите ви са съвсем здрави.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: