етерични масла,

8 етерични масла, които трябва да имаме у дома


Етеричните масла имат много различни свойства и качества. Според специалисти обаче има няколко вида етерично масло, които могат доста успешно да се използват у дома, а приложението им понякога може да ви изненада.

Етерични масла за дома

  1. Чаено дърво
Маслото от чаено дърво може да се използва при третиране на акне и други кожни проблеми. Освен това то може да ви бъде много полезно в почистването на мухъла и плесента у дома, както и в почистването на дръжките на вратите и други подобни.

  1. Евкалипт
Евкалиптовото етерично масло намира доста добро приложение за ароматерапия в случаи, в които преди това сте страдали от вирусна инфекция. Ароматът на евкалипта ще се разнесе в дома ви и ще ви помогне да дишате по-лесно.

  1. Лавандула
Искате ли да спите спокойно и да се събудите като нов човек? Етеричното масло от лавандула прави чудеса. Просто капнете две капки на възглавницата си и оставете уханието да ви отнесе в страната на сънищата.

  1. Лайка
Много хора знаят добре колко полезна е лайката, но малцина са запознати с нейните многобройни качества в ароматерапията. Тя може доста успешно да ви помогне да се преборите с тревожност, стрес и всякакви форми на напрежение използвана за ароматерапия. Освен това, лайката може да бъде доста ефективна и при проблеми със съня.

  1. Грейпфрут
Етеричното масло от грейпфрут може да се използва с голям успех от хора, които желаят да създадат домашен почистващ препарат. Достатъчно е да капнат няколко капки в чиста вода и да пръскат преди да минат с парцала през повърхностите.

  1. Лимон
Етеричното масло от лимон може да бъде полезно при най-различни начини. Специалистите го препоръчват като ефикасно средство за почистване, като по няколко капки могат да се капват във водата, с която почиствате мебелите. Много ефикасно е и ако капнете няколко капки в креватчето на кучето - това ще ви избави от бълхите и от други малки паразити.

  1. Риган
Етеричното масло от риган може да се използва с голям успех от хора, които желаят да създадат у дома една среда, която да бъде по-здравословна и лишена от микроби, паразити, гъбички и вируси. Запомнете обаче, че за да има ефект, то етеричното масло трябва да е от най-високо качество.

  1. Мента
Ароматерапията с етерично масло от мента ще ви помогне да дишате по-лесно у дома. Освен това, тя може много успешно да ви помогне да се избавите от неприятните миризми у дома.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: