етерични масла,

Магията на етеричното масло от сандалово дърво


Етеричното масло от сандалово дърво е известно като най-благоуханно от всички етерични масла. Заради големия интерес към него по света и ограничения добив на маслото, днес то е много по-скъпо от другите видове масла. Това го прави още по-желано. Заради изключителните си ароматични свойства, етеричното масло от сандалово дърво се използва много успешно в ароматерапията, а резултатите от ползването му с тази цел са изключителни.

Сандалово дърво


Изостря ума

На първо място трябва да се отбележи, че етеричното масло от сандалово дърво има много благоприятно влияние върху психиката. То успокоява ума и в същото време му помага да се фокусира по-лесно и с минимални усилия. По тази причина етеричното масло от сандалово дърво е много препоръчително когато човек е под стрес на работа и в училище. Неговите свойства ще ви помогнат да работите с ясен разсъдък, но да запазите нужното хладнокръвие.

Успокоява и отпуска

Сандаловото дърво намира приложение в ароматерапията при хора, които страдат от силен стрес и нервно напрежение. Това етерично масло може да помогне лесно да се освободите от излишните нерви и да се порадвате малко повече на живота. Приятният аромат също спомага за това, карайки човек да изпитва щастие.

Естествен афродизиак

Етеричното масло от сандалово дърво се счита за мощен афродизиак. То може да въздейства върху мозъка и да засили сексуалното желание, както и удоволствието, което човек може да изпита от сексуалния акт. Това е един много приятен начин да внесете малко настроение в спалнята и да се насладите на по-горещи моменти в семейното ложе.

Противо-вирусен и противо-възпалителен ефект

Етеричното масло от сандалово дърво се използва в ароматерапията също и в случаите, в които човек се опитва да се възстанови по-бързо от вирусна инфекция и настинка. Ароматерапията има и превантивен ефект когато човек се опитва да подсили имунната си система с помощта на божествения аромат на сандаловото дърво.

Отпуска мускулите

Когато имате мускулна треска и мускулни болки в резултат от тежка и продължителна тренировка във фитнеса, етеричното масло от сандалово дърво може да свърши чудесна работа в една дълга и отпускаща ароматерапия. Мускулните спазми в резултат от физическото претоварване ще намалеят и така ще можете много по-бързо да се възстановите.

Понижава кръвното налягане

В резултат от цяла поредица от процеси, които причиняват ароматните частици на етеричното масло от сандалово дърво, растението помага наистина много за по-лесното понижаване на кръвното налягане. Изключително благоприятното ухание прави куп чудеса и едно от тях е именно да понижи кръвното, като по този начин намалява и риска от поява на сърдечно-съдови заболявания.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: