етерични масла,

Етерично масло от жасмин и ползите от него


Етеричното масло от жасмин се счита за едно от най-благоуханните масла, които са ни известни в момента. То конкурира и дори надминава етеричното масло от сандалово дърво когато става дума за благоуханност, а по отношение на деликатната си и изтънчена нотка, то просто е несравнимо.

Етерично масло от жасмин

Помага при безсъние


Ароматерапията проведена с етерично масло от жасмин може да има силно благоприятно въздействие върху качеството на съня. След ароматерапията човек бързо ще усети, че тялото се чувства отпуснато и релаксирано. Това ще способства за по-бързото заспиване. Освен това, подобно на лавандулата, етеричното масло от жасмин ще помогне да се събудите много по-отпочинали, освободени от стреса и напрежението.

Има седативен ефект


Ароматерапията с етерично масло от жжасмин им ясно изразен седативен ефект. Ако се излегнете в леглото или се отпуснете в удобно кресло докато от лампата за ароматерапия се разнася прелестното благоухание на жасмин, вие ще почуствате неговия мек и деликатен седативен ефект. Това ще разсее нервното напрежение, ще ви отпусне и ще ви помогне да се почуствате нов човек.

Силен афродизиак


Нежният аромат на жасмин има и друго въздействие, а именно да повиши градуса в спалнята. Счита се, че ароматът отделен при ароматерапия с жасмин има стимулиращо въздействие върху сексуалното желание на хората. Ароматерапията може да се използва при организирането на романтична вечер с половинката с цел да се придате по-приятна атмосфера в стаята. Ако съчетаете уханието на жасмин с приглушена светлина, ефектът може да бъде изключиителен.

Силен антисептичен ефект


Ароматерапията с етерично масло от жасмин има много добре изразен антисептичен ефект. По тази причина подобна ароматерапия може да бъде много полезна след прекарана настинка или друга вирусна инфекция на дихателните пътища. Счита се, че уханието на жасмин ще подобри прочистването на дробовете и ща занижи риска от поява на последваща бактериална инфекция.

Много силен ефект при депресивни настроения


Ароматерапията с жасмин може да изиграе много силна положителна роля когато се опитвате да преборите депресивните състояния. Разбира се, ароматерапията не замества подходящото лечение и все пак тя може да бъде мощен помощник. Въздействието на жасмина помага човек да усети удоволствие от живота, стимулира се отделянето на хормони на щастието и се засилва усещането за креативност, което от своя страна може да бъде много полезно в подобни мрачни настроения.

Помага при женски проблеми


Ароматерапията с жасмин оказва благоприятно въздействие върху състоянието на жената по време на месечния цикъл или при различни неразположения свързани с менопауза. Това прави ароматерапията особено препоръчителна за дамите в онези дни от месеца, особено ако обикновено този период за тях е свързан с неприятни усещания.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: