етерични масла,

Приложение на етеричното масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула има аромат, който е едно наистина уникално съчетание на свежест, чистота и спокойствие. Това е именно онзи динамичен аромат, който е направил цветето класическа съставка в създаването на редица шикозни парфюми, сапуни, ароматизатори и други козметични продукти от висок клас. Като един от най-популярните продукти сред етеричните масла, лавандуловото масло е нещо, което трябва да присъства във всеки дом.

Масло от лавандула

Лавандуловото етерично масло не е просто едно обикновено масло, каквито има не един или два вида. То е специално, защото на неговия класически аромат носи не само удоволствие и наслада, но и редица полезни за здравето и за дома качества.

Етеричното масло от лавандула е един доста, така да се каже, гъвкав продукт. От създаването на продукти за грижа за кожата и косата до ароматерапия преди лягане, маслото е известно със своите релаксиращи свойства.

Всъщност, това масло може да се използва в много области на ежедневния живот и всичко зависи единствено от това дали разполагаме с достатъчно въображение и креативност.

Етеричното масло от лавандула има много широко приложение и човек лесно може да открие подходящ начин да се възползва от неговата благоуханност и очарование. Ето какво можете да направите ако разполагате у дома с малко висококачествено етерично масло от това благоуханно растение.

Добавяне към козметичните продукти у дома…

Няма нищо лошо в това малко да се поглезите с този толкова обичан и нежен аромат. Това може да да стане много лесно чрез добавяне на едва няколко капки етерично масло от лавандула към вашия любим лосион, шампоан или други продукт за тяло или за коса.

Направете си домашен ексфолиращ крем…

Домашен скраб за тяло можете да си направите с помощта на малко кокосово масло, захар и етерично масло от лавандула. Ефектът ще ви допадне, като едновременно с това ще почувствате отпускащия ефект на лавандулата.

Отпуснете се с масло от лавандула…

Малсото от лавандула е едно от малкото, които могат спокойно да се прилагат върху кожата. Това не е опасно за човека и по тази причина можете да използвате качественото лавандулово масло за масажи, като резултатът ще е разтваряне на стреса и нервното напрежение.

Използвайте като помощно средство преди лягане…

Използвайте етеричното масло от лавандула като част от вечерната си рутина преди лягане. Разтрийте малко (една - две капки) от масло на дланта на краката си преди лягане или поставете една или две капки върху калъфката на възглавницата. Това ще ви помогне да спите много по-добре през нощта.

Домашен ароматизатор…

Етеричното масло от лавандула е идеално за създаване на домашен ароматизатор. С помощта на маслото и малко вода, както и на един обикновен дифузер ще можете лесно да се справите и да прогоните всички неприятни миризми, оставяйки единствено усещане за свежест.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: