етерични масла,

Приложение на етеричното масло от градински чай

От градинския чай могат да се получат много положителни резултати, но е важно да се внимава защото повечето видове градински чай съдържат съставки, които в големи количества могат да са токсични. По тази причина е много важно преди да ползвате градински чай като етерично масло да разговаряте с вашия личен лекар и да получите неговото лично разрешение и препоръка. Този продукт може и да е опасен за използване в различни състояния и случаи.

Масло от градински чай


Лечение и грижа за здравето…
Теричното масло от градински чай се използва при различни здравословни проблеми. То се използва предимно за облекчаване на състояния свързани с храносмилането. Маслото може да се използва за лечение и на различни респираторни проблеми, при менструални проблеми, гъбични инфекции и кожни проблеми. То се смята за едно от най-полезните етерични масла.

Балсам за коса…
Етеричното масло от градински чай съдържа някои изключително полезни свойства, които помагат при различни състояния свързани с косата и скалпа. Маслото може да е много полезно при справяне с пърхота и мазната коса. То може да се използва в направата на домашни шампоани за коса поради способността си дда оказва почистващ ефект.

Овлажнител за суха кожата…
Маслото от градински чай много често се използва за да помогне при различни кожни състояния свързани със сухота на кожата. То намира приложение за предотвратяване на признаците на стареене, каквито са появата на бръчки и отпускане на кожата. Етеричното масло от градински чай може да се използва също така като добавка към продукти за грижа за кожата. Друго интересно приложение на маслото от градински чай е като коректор, с помощта на който могат да се заличат различни белези и други нежелани следи по кожата.

Слабително…
Според някой маслото от градински чай може да се използва като слабително, но ние ви препоръчваме да не си правите експерименти и преди това да се консултирате задължително с личния си лекар! Все пак, маслото от градински чай се счита за ефикасно средство за стимулиране на отделителната система.

Стимулира сетивата…
Етеичното масло от градински чай намира доста широко приложение в ароматерапията. Счита се, че процедурите по ароматерапия проведени с етерично масло от градински чай могат да се използват при различни депресивни състояния, при подтиснатост, лошо настроение и дори умора. Ако сте изтощени от работа или от училище ароматерапията с етерично масло от градински чай ще ви помогне да се почувствате освежени.

Нежен и деликатен аромат…
Етеричното масло от градински чай притежава много фин и изтънчен аромат. По тази причина то се добавя към сапуни, одеколони и парфюми. Резултатът е получаването на козметични продукти с високо ценени ароматни качества.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: