Етерични масла за мазна кожа

Етерични масла за мазна кожа
Мазната кожа сама по себе си не е приятно преживяване, но още по-неприятни са досадните грижи, които тя води след себе си. Обикновено твърде мазната кожа е прекалено чувствителна и склонна към лющене, зачервяване и раздразнения. В допълнение, много често тя създава и отлична основа за развитието на акне. Ако миете лицето си със сапун, то вие ще влошите положението по два начина.

Първо, сапунът ще изсуши за кратко кожата, което в дългосрочен план ще я накара да отдели още повече мазнина. Второ, сапунът има свойството да запушва порите. Така създавате една ужасна комбинация от една кожа, която отделя огромни количества мазнина, но на фона на запушени пори, които не позволяват тази мазнина да излезе навън.

За да се справите с положението, на първо място трябва да спрете миенето на лицето със сапун, защото то винаги ще влошава още и още ситуацията. След това не е нужно много - просто трябва да се запознаете с огромното разнообразие от етерични масла, защото не са малко онези от тях, които могат да свършат чудеса.

Всички етерични масла имат различни свойства, но по-голямата част от тях могат по един или друг начин да подобрят състоянието ви при външно приложение. Това тава по различен начин. Някои масла намаляват секрецията на мазнина, докато други стягат кожата и правят проблема с разширените и склонни към образуване на пъпки и черни точки пори доста по-незабележим.

Чаено дърво


Етеричното масло от чаено дърво изсушава кожата. То притежава силни антимикробни и противогъбични свойства, убива бактериите и спира появата на акне. В допълнение то прави кожата ви по-суха като регулира отделянето на мазнина. Това прави етеричното масло от чаено дърво едно от най-търсените като козметичен продукт.

Лавандулово масло


Етеричното масло от лавандула е достатъчно нежен и деликатен продукт за да се нанесе директно върху кожата. То чувствително намалява омазняването, прави кожата чиста, свежа и тонизирана, помага за справяне с акнето.

Етерично масло от кедрово дърво


Етеричното масло от кедрово дърво е доста добре познато в създаването на домашни козметични продукти. То се отличава от останалите с това, че е еднакво подходящо за нанасяне както върху мазна, така и върху суха кожа. По тази причина то може да се ползва от по-широк кръг хора, тъй като основната му функция е да регулира и нормализира функциите на кожата.

Етерично масло от гроздово семе

Етеричното масло от гроздово семе е друг много интересен продукт, който може да се използва за справяне с твърде мазната кожа. То може да бъде полезно и за освежаване и подобряване на тена, тъй като прави кожата видимо по-млада и изсветлена, което създава вид на доста по-млад човек. Подходящо е при поява на акне и помага за справяне с различни зачервявания и раздразнения.

Етерично масло от розмарин


Етеричното масло от розмарин е изключително ефективно за редуциране мастната секреция от кожата. То върши чудесна работа на хора, които страдат от зачервяване на кожата. Има противовъзпалителни и антибактериални свойства. Помага изключително много при проблеми с пъпки и черни точки.

Важно:

Преди да използвате дадено етерично масло трябва да сте сигурни, че то е базово масло, което може да се прилага директно върху кожата. Ако етеричното масло, което сте избрали за ползване не е базово, то тогава трябва да го съчетаете с друго базово (базисно) масло.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: