етерични масла,

Етерични масла за справяне с акне

Макар че акнето по правило е проблем, с който се сблъскваме основно в тийнейджърските години, то всъщност изобщо не е проблем само за конкретна възрастова група. Обикновено тийнейджърската кожа най-много страда от поява на акне, но то може да се появи и при хора на 20, 30, 40 или например 50 години.

Разбира се, при по-възрастни хора то се среща по-рядко в сравнение с по-младите, просто защото кожата на по-възрастните хора е по-суха, но това не значи, че появата му е нещо невъзможно. Този тип проблем действително е доста упорит и е много трудно да се справим.
Етеричното масло от чаено дърво

Трудно обаче не означава, че е невъзможно. Има много различни препарати и кремове, които действат по най-различен начин. Има и съвсем натурални и естествени решения за справяне с акнето. Едно от най-добрите и ефикасни сред тях е ползването на етерични масла.

Разбира се, не всяко етерично масло е подходящо, но някои от тях са просто удивително ефективни и ще се изненадате колко добри резултати дават. Ако някога сте търсили информация по въпроса, то най-вероятно сте забелязали, че един вид етерично масло изпъква значително над останалите и бива споменавано като може би най-ефикасната опция не само от експерти в грижата за кожата, но и от аматьори, които просто споделят впечатления от собствения си опит.

Етеричното масло от чаено дърво

 

Това есенциално масло (друг начин, по който понякога се назовава етеричното масло) притежава със сигурност най-силните антибактериални, противогъбични и противовъзпалителни свойства, които можете да очаквате от един такъв продукт. Може би ако някога в миналото сте имали възможност да се възползвате от качествата на този вид масло това ви звучи познато и помните колко добри са били резултатите. Ако ли не, сега е идеалният момент да се възползвате.

Ефектът е временен!

 

Разбира се, етеричното масло от чаено дърво действа временно, но ако спрете да гои използвате проблемите биха могли да се появят отново и отново. Ето защо е добре да имате у дома малко от него и профилактично от време да го използвате или най-малкото да действате незабавно ако видите, че някъде по кожата ви се появява пъпка.

Как се използва етеричното масло от чаено дърво?

 

Етеричното масло от чаено дърво се използва само за външно приложение! Прилагането му е изключително лесно и елементарно. За целта се нуждаете само от висококачествен продукт и от опаковка обикновен памук или тампони за почистване на грим. Това което трябва да направите е просто да потопите крайчето на памука в маслото и след това да третирате деликатно пъпките които са се появили по кожата ви.

Какъв резултат да очакваме?

 

Ако правите тази процедура за първи път, знайте че кожата ви ще стане доста суха на местата, които сте третирали, ето защо е добре да сте внимателни и да използвате деликатно. Специалисти препоръчват да бъдем внимателни ако нямаме опит с използването на етерично масло от чаено дърво и да го съчетаем с друго подобно масло, например от жожоба, защото така ще неутрализираме изсушаващите му възможности. Най-хубавото в случая е, че пъпките напълно ще изчезнат и то по един натурален и безопасен начин.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: