етерични масла,

Масло от сладък бадем - особености и характеристики


Маслото от сладък бадем често бива наричано етерично масло, но то всъщност не е такова. То притежава по-различни качества и свойства. Една от неговите отличителни характеристика е свойството му да може да се използва като базово масло и да се прилага директно върху кожата без никакъв проблем.
Масло от сладък бадем

Произхождайки от Близкия изток, днес сладкият бадем и по-точно маслото, което се произвежда от него намира много широко приложение в производството на козметични продукти и в медицината. Маслото съдържа голямо количество витамини и вещества с ясно изразени противовъзпалителни свойства.

Това прави продукта много ценен не само в козметиката за тяло и лице, но също така и в производството на козметични продукти за коса. Използвано като базово, маслото от сладък бадем може да се използва и като основа, която да позволи човек да се възползва от здравословните свойства и на етеричните масла.

В по-голямо количество масло от сладък бадем се добавят определен малък брой капки от дадено етерично масло (например 1 или 2), след което етеричните масла стават в повечето случаи годни за нанасяне върху кожата.

Една от причините поради които хората прявяват доста голям интерес към маслото от сладък бадем е, че то е много богато на витамини А и Е и силно подхранва кожата с хранителни вещества. В същото време думата масло не бива да ви подвежда. То не е мазно, има много лека и приятна консистенция и попива бързо в кожата без да оставя след себе си мазни следи.

Много любители на природните козметични средства и домашната козметика използват маслото от сладък бадем доста интензивно у дома. Едно от приложенията му е като ексфолиант. За целта маслото трябва да се смеси с малко захар.

При нежните ексфолиращи движения и от топлината на кожата захарта постепенно ще се разтвори, премахвайки преди това мъртвите клетки и давайки шанс на свежата млада кожа да се разкрие в цялата си прелест.

Маслото от сладък бадем може да се използва от хора, които желаят цялостно да забавят стареенето и да освежат своя външен вид. Така например ако имате сини кръгове под очите от умора и недоспиване можете да капнете няколко капки бадемово масло, които преди това предварително сте затоплили.

След това трябва да направите много лек, нежен и деликатен масаж на зоната под очите за да попие добре маслото. На сутринта кожата ви ще изглежда видимо подмладена когато измиете лицето си със студена вода.

Ако по някаква причина страдате от псориазис или от някаква екзема. Можете да се възползвате от свойството на маслото от сладък бадем по естествен начин да бори тези здравословни състояния. Освен това, бадемово масло помага за облекчаване на различни кожни състояния, в това число възпаления, сърбежи и зачервявания.

Освен всичко останало, маслото от сладък бадем е чудесно средство за справяне със суха кожа, с напукани от зимния студ устни, както и едно натурално висококачествено средство за почистване на грим.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: