етерични масла,

Приложение на етеричното масло от мента


Неповторима свежест, усещане за пролет, за носталгия и несъмнено най-лесно разпознаваем сред всички видове аромати на етерични масла, ментата е етеричното масло, което бива винаги спрягано като най-освежаващо и ободряващо. Действително, ментата освежава ума и ободрява сетивата, докато едновременно с това носи изключително приятно чувство на вътрешен мир и покой.

Масло от мента

Ментата може да се използва изключително успешно в спорта и в прилагането на различни видове целебни масажи, тъй като има бъро и осезаем о охлаждащо въздействие, което от своя страна облекчава ставите и мускулите. Това прави етеричното масло особено популярно сред активно спортуващите хора, независимо дали любители или професионалисти.

Когато сте преминали един дълъг и тежък ден или когато един точно такъв ден едва сега зпочва, когато сте били или ще ходите на тренировка, след това трябва да сте навреме в университета или пък цял ден се налага да стоите в офиса затрупани с ангажименти, може да ви бъде особено полезно да се насладите на ползите от етеричното масло от мента.

За целта можете да поставите капка от маслото на дланта си, зад ухото или на шията. Свежият аромат на ментата, който трудно може да бъде открит при друго растение, ще ви даде един доста силен тласък на позитивност и оптимистично настроение! Ментата също така е несъмнено и чудесен вариант за домашна ароматерапия или пък при смесване с други подходящи аромати. Сред най-добрите съчетания са лавандула, розмарин, мента и градински чай.

Полезен след тежък ден във фитнеса…
Смесено с подходящото базово масло, етериното масло от мента може да бъде изключително ценен помощник след тежка тренировка във фитнеса. За целт трябва да се насладите на един дълъг и приятен масаж с маслото, което ще създаде на тялото ви усещане за релаксираност и отпочиналост, карайки напрегнатите мускули да се отпуснат и намалявайки вероятността за поява на мускулна треска.

Спа център у дома? Защо не…
Създайте си свой собствен домашен спа център. Какво е нужно за целта? Добавете няколко капки етерично масло от мента и евкалипт в лампата за ароматерапия и се насладете на удивителния релаксиращ и едновременно с това ободряващ аромат на едно от най-благоуханните масла.

Отлично средство за ароматизиране на дома…
Ментата е растение от същото семейство от което произлиза и благоуханната лавандула, а също така и известния с многобройните си качества розмарин. Поставени няколко капки от мента във вода, само с помощта на един обикновен дифузер можете да разпространите в дома си аромат, който да ви помогне да повдигнете духа и настроението си.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: