етерични масла,

Кои масла са базисни?

Базисните масла са онези масла, които могат напълно безопасно да се прилагат върху кожата без да е необходимо да бъдат смесвани с друго масло. Още повече, самите базисни масла могат да се използват като основно масло, в което да бъде разтворено съвсем малко количество от етерично масло за да може то да се използва като козметичен продукт например.

Едно от известните в козметиката базисни масла е маслото от сладък бадем, но като такова може да играе роля и маслиновото масло или както е по-известно то в България - зехтинът. Имайте предвид също така, че много продукти от типа на бебешкото олио, маслото или маргарина не могат да се използват за базисно масло.

Ако не използвате базисни масла, някои етерични масла, каквито са етеричните масла от мета или канела например, биха могли да причинят не просто леко охлаждащо или сгряващо усещане върху кожата, но дори изгаряне на кожата!

Кои са най-добрите базисни масла?

Кое базисно масло ще изберете и кое е най-добро до голяма степен са въпроси, на които не може да се даде еднозначен отговор. На кратко, всичко зависи от това с каква цел искате да използвате базисното масло и за какво ви е необходимо то.

За ароматерапия…

Ако търсите базисно масло за ароматерапия, тогава можете да използвате масло от сладък бадем, маслиново или слънчогледово масло. Спрете се на продукт, на който пише, че е студено пресован и не съдържа никакви остатъци от петрол и други подобни.

За козметични процедури на лицето…
 Базисни масла

Ако търсите базисно масло, в което да разтворите етерично масло с цел да осъществите някаква козметична процедура за лице, тогава е добре да помислите за маслото от сладък бадем. То е изключително подходящо, защото освен всички свои прекрасни качества, то може да окаже и силно прочистваща роля, прониквайки в дълбочина в порите и изкарвайки от там всички следи от замърсявания.

Сред предимствата на това масло е, че попива в кожата изключително бързо, не оставя след себе си мазни следи и няма никакъв аромат, така че ще усещате само уханието на етеричното масло, което сте разтворили в маслото от сладък бадем, дори и това да са само една-две капки.

Кои етерични масла не изискват да се смесват с базисни масла?

Не всички етерични масла са опасни за директно нанасяне върху кожата. Има и такива, които могат да се приложат директно, без това да причини някакво дразнение или друга кожна реакция. Едно от тези етерични масла е етеричното масло от чаено дърво.

То може да се прилага без проблем и без нуждата да се разтваря преди това. Обикновено има изключителни качества в борбата с акнето, така че е доста популярно сред по-младите хора в тийнейджърска възраст. Друго масло, което също може да се прилага на кожата е маслото от лавандула.

Просто преди да го използвате тествайте на ръката с една капка за да сте сигурни, че всичко ще бъде наред. След това просто използвайте малко количество. Това масло има подобно приложение като маслото от чаено дърво, плюс това, че може да ви помогне да отпуснете нервите си и да спите спокойно.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: