етерични масла,

За какво да внимаваме когато ползваме етерично масло?

Етеричните масла могат да бъдат изключително полезни за кожата, но имайте предвид, че на пазара не всичко което се предлага е от високо качество. Истината е, че много от продуктите, които се предлагат в търговската мрежа не са годни за директно нанасяне върху кожата и дори биха могли да навредят по някакъв начин. Много е важно също така да знаем и как да използваме етеричните масла правилно, а за съжаление много хора не са добре информирани и образовани в тази област. Ето за какво трябва да внимаваме.

Не нанасяйте директно!


Важно е да знаете, че по-голямата част от етеричните масла, всъщност не са подходящи за директно нанасяне върху кожата. Ето защо много важна стъпка е когато купим етерично масло от търговската мрежа да имаме представа дали то е базисно масло или не. Ако етеричното масло не е базисно, ние трябва да купим и едно шишенце с такова, защото ще бъде необходимо да смесим в подходящото съотношение етеричното масло с базисното за да може получения продукт да се нанесе вече върху кожата без да и навреди.

Етерични масла

Не поглъщайте!


Етеричните масла са предназначени само и единствено за външно приложение! Те не са годни, не могат и не бива да бъдат приемани вътрешно, защото не са създадени с тази цел. По тази и по ред други причини е наложително да държите етеричните масла във вашия дом на място, на което вашите деца няма да могат да ги достигнат или да ги заключвате в шкаф, който те няма да могат да отворят.

Избягвайте контакти с чувствителни зони!


Дори и когато етеричното масло е вече готово за нанасяне върху кожата, вие не бива да го нанасяте върху лигавици и чувствителни участъци от кожата. Важно е да пазите и зоната около очите, особено самите очи.

Не използвайте някои от маслата преди да излезете на слънце!


Някои от есенциалните (етерични) масла не бива да се прилагат на кожата непосредствено преди да излезете на вън. Доказано е, че някои продукти като етерично масло от цитрусови плодове може да реагира зле в комбинация със силна слънчева светлина. ето защо е добре да използвате тези продукти единствено когато не ви предстои излизане скоро след това.

Избирайте естествените продукти


Много от етеричните масла, които могат да се срещнат в търговската мрежа всъщност не са истински продукт, а химия. Когато купувате етерично масло го правете само от търговски обекти, на които имате доверие и за които сте сигурни, че предлагат само продукти от най-високо качество.

Внимавайте при съхранението!

Етеричните масла също си имат срок на годност и за да избегнете неприятности с тях е добре да ги съхранявате правилно. За да се избегне разваляне, вие трябва да знаете точно в какви условия и температура да съхранявате вашето етерично масло, а също така и в какъв съд да се държи то.

Етеричните масла трябва да се избягват от някои групи


Ако сте бременна жена, възрастен човек или дете етеричните масла са нещо, с което трябва да сте много внимателни. Тук е мястото да се каже, че тези групи хора не бива да използват етерично масло без преди това да са се консултирали със своя личен лекар и преди да са получили изрично информация от него, че ползването на съответния продукт е безопасно.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: