етерични масла,

Кои са най-добрите етерични масла и защо?


На пазара за етерични масла можете да откриете огромно разнообразие от продукти, но няколко от тях са считани за най-добри. Тук сме изредили няколко и сме споделили какви точно са техните най-големи качества, така че ще можете да получите и кратка информация защо сме ги отличили:

Сладък бадем

Кои са най-добрите етерични масла и защо?


Защо?
Маслото от сладък бадем е едно от най-добрите масла, защото е базисно и може да се съчетае на практика с всяко друго от етеричните масла в търговската мрежа. То може да се използва като чудесно допълнение на всяко от тях, защото не притежава на практика никакъв аромат. Въпреки своята неутралност, то притежава удивителни свойства, които могат да допринесат за здравето на вашата кожа и за това да бъде тя поддържана чиста и здрава. Използва се в множество козметични продукти и почистващи лосиони за лице и тяло.

Етерично масло от сандалово дърво

 

Защо?
Етеричното масло от сандалово дърво се счита за едно от най-добрите основно заради това, че притежава удивителен аромат. То се счита за най-благоуханното от всички етерични масла на пазара. То е едно от най-ценните по рода си, защото намира много важно място и приложение в козметичната промишленост и по-точно в парфюмерията. Можете да го използвате за да ароматизирате домовете си, дрехите в гардероба си, а също и за създаването на домашна козметика.

Етерично масло от лавандула

 

Защо?
Лавандулата е продукт номер едно за нервната система. Когато говорим за етерични масла тя е без конкуренция в това отношение. Лавандуата успокоява нервната система, води до много качествен сън и помага на човек да се събуди изключително отпочинал на сутринта. Може да се използва за ароматерапия или пък да се капнат няколко капки на възглавницата за добър нощен сън например. Прилага се в комбинация с базисни масла и за масаж. Помага на хората да се възстановят от стреса.

Етерично масло от лимон

 

Защо?
Етеричното масло от лимон може да има изключително много приложения, но няма как да пропуснем заслугите на това масло в домакинството. Освен че го използват за създаване на домашна козметика, то може да се използва и за ароматизиране на жилището по време на почистване. То има едновременно с това и антибактериален ефект, тоест почистените повърхности са много по-чисти ако прибавите във водата за почистване 2-3 капки от него. Друго приложение може да намери лимона и при пране. Няколко капки към праха за пране ще придадат на прането свежест, която ще търсите отново и отново.

Етерично масло от сладък портокал

 

Защо?
Етеричното масло от сладък портокал има една изключително ценна способност и тя е да помага на хора, които страдат от подтиснатост, депресия, лошо настроение и тревожност. Ароматът на сладкия портокал може да свърши чудеса, ето защо ако имате подобни проблеми, то незабавно трябва да пробвате ефекта на ароматерапията с благоуханния цитрусов плод.

Етерично масло от чаено дърво

 

Защо?
Етеричното масло от чаено дърво има някои много ценни предимства и най-голямото от тях е, че може да се използва за лечение на акне. Маслото от чаено дърво се счита за едно от най-добрите средства за тази цел. То може да се приложи директно върху кожата. Ако човек забележи, че на дадено място върху кожата започва да се образува пъпка, той може да спре процеса и да го върне обратно благодарение на антибактериалния почистващ ефект на маслото от чаено дърво. То е номер едно продукт за кожата от този тип и може да се използва от хора от най-различни възрасти, особено от хора в тийнейджърска възраст, които традиционно имат повече проблеми с кожата.

Масло от гроздови семена

 

Защо?
Маслото от гроздови семена е едно от малкото, които могат да се използват директно върху човешката кожа. Това обаче не е достатъчно за да отличим едно масло като изключително ценно. Причината за това да поставим маслото от гроздови семена на едно от най-челните места е това, че то може да бъде ценен партньор в битката с мазната кожа. То представлява много ценно средство, което помага да регулират отделянето на мазнина от кожата и едновременно с това да и помогнете да се свият прекалено отворените пори.

Има и други видове…

 

Изброените до тук масла, базисни или етерични, представляват една съвсем малка, дори бихме казали незначителна част от всички онези видове, които можете да откриете в търговската мрежа. И все пак, ако искате да опознаете етеричните и базисните масла, ние ви препоръчваме д започнете това от тук.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

1 коментар:

  1. Видно е,че статиите са писани от непрофесионалисти,лаици.Изяснете си понятията етерично масло и растително (глицеридно) масло

    ОтговорИзтриване