етерични масла,

Етерични масла – носители на здраве и красота


Напоследък все повече хора прибягват към използването на етерични масла. Това са продукти, в чиито състав липсват вредни химични елементи. Освен това са широко разпространени и лесно достъпни за болшинството хора у нас. Прилагат се върху кожата на лицето, тялото, косата. Служат като оръжие на дамите за справяне с възникнали проблеми, застрашаващи нежната и съвършена женска визия.

Етерични масла – носители на здраве и красота

Етерични масла – какво представляват те?

 

Още от времето на Римската империя, този богат на полезни съставки, продукт, е намирал своето приложение в множество процедури, прилагани за красива кожа, здрав дух, душа и тяло. Често били употребявани и заради лечебните им свойства. За това и не рядко са ползвани от фармацевтичните компании за направата на лечебни мехлеми и мазила.

За обикновения човек, това са течности, които ухаят приятно и ни карат да се чувстваме спокойни и в хармония със заобикалящия ни свят. Това, на практика, не е вярно. Освен всичко изброено до момента, те притежават антибактериално и противовъзпалително действие. Независимо колко добре сме запознати с техните лечебни и магнетични свойства, то е най-подходящо, на първо място да ги ползваме като лекарство за стрес.

Кои са най-разпространените видове масла?

 

Маслото от тамян, например, притежава множество полезни свойства. Умее да лекува проблеми и неразположения, свързани с дихателните пътища, кашлица, астма и други. Наред с това, този продукт действа регенериращо на епидермалните човешки тъкани, успоредно с това заглажда несъвършенствата и подмладява кожата.

Познатите ни етерични масла, добити от розите, служат като средство срещу депресията. Те могат да бъдат прилагани директно върху кожата, под формата на олио или чрез масаж, достигайки до дълбочина с леки втривания. Лекува и проблеми, свързани с менопаузата. Притежава и свойството на ароматизатор, използван при затворени помещения.

Най-универсално сред всички масла, се явява това от лавандула. С приятния си аромат, познат на всеки, то успява да успокои както духа, така и тялото. Дарява ни с нотки на блаженство, без да иска нищо в замяна. Сигурно средство за справяне с болката от ухапване от насекоми и други вредители. Използва се и като противовъзпалително средство. Ароматерапия с масло от лавандула действа неповторимо върху самочувствието на женската аудитория.

Продукти за лице

 

Тъй като тези продукти са напълно безвредни, те се използват при направата на шампоани, балсами, козметики и други средства за почистване на лицето. Ако страдате от проблемна кожа склонна към акне, то маслото от жожоба е вашето оръжие за справяне с породилия се проблем. То е почти изцяло идентично с мастния секрет, произвеждан от кожните тъкани.

Съдържа витамин Е и е много полезен в борбата срещу стареене на кожата, както и нейното дълбоко хидратиране, почистване, изглаждане, омекотяване и регенериране. Съвършен продукт за грижата на лицето. Маслото от чаено дърво притежава антибактериални свойства и е също толкова добър лечител за справяне с акнеични проблеми.

Независимо какви продукти предпочитаме да използваме, по отношение на тяхното предназначение, то е добре да сме наясно, че всяко едно козметично средство за коса, кожа, нокти и тяло, съдържащо етерични масла, е вълшебство за нас и визията ни. Те са богати на изцяло натурални съставки, което предопределя и магнетичното им действие.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: