етерични масла,

Етерични масла – какво не знаем за тях?


Още преди стотици хиляди години хората са ползвали многообразните етерични масла за справяне с болки и неразположения, подмладяване, разкрасяване, успокояване и много други процедури. Течност, която бива ценена сред народа, заради всички нейни полезни и натурални съставки. В днешно време намира широко приложение както във фармацевтичните компании, така и в козметичната индустрия.

Етерични масла – какво не знаем за тях?

 

Етерични масла – добив и приложение

 

Това са продукти, изцяло получени от растителните видове. Най-разпространения метод за извличане, се нарича дестилация. Добиват се от различните части на конкретния растителен вид – корен, стебло, листа, цвят и други. Често се характеризират с аромата, който принадлежи на съответното цвете, плод или билка. В много от случаите цветовете отново са съвместими. Ароматите са онези техни свойства, които успяват да подобрят емоционалното състояние на човек.

Заради концентрирания си състав е добре да не ползвате директно върху кожата, познатите ви етерични масла. Нужно е да се разтварят в базови основи. Можете спокойно да добавите към крема си за тяло. Така освен допълнителните свойства, които притежава маслото, ще имате възможността да се насладите и на богатия аромат, с който ви дарява. Ванилията е препоръчвана за добавка към кремове за тяло, тъй като мирисът и е истинско блаженство.

Цитрусовите, на свой ред, имат антицелулитно действие. Портокал, грейпфрут и други, прибавени към лосион за тяло, вършат чудеса за отрицателен срок от време. Можете да подсилите растежа на косата с розмарин или салвия. А жасминът е онова средство, което видимо подмладява структурата на кожата.

Цени и разнообразни продукти

 

Много е важно, преди да закупите конкретен продукт от пазара, носещ етикет с наименование „етерично масло“, да сте наясно, спрямо неговата истинска същност. Всяко едно шишенце носи на сто процента аромата на растението, от което е извлечено. Често ниската стойност на разновидностите бутилчици са предпоставка и за тяхното качество. Това, в действителност, е така. Цената определя и качеството на продукта.

За да го тествате, то може да капнете съвсем минимално количество от течността върху лист хартия. В случай, че попие и не остане следа, то можете да сте сигурни, че сте попаднали при правилния търговец. Ако ли пък не – не си заслужава да си давате парите за нещо, което не би увенчало красотата и грижите за тялото, с успех.

За съжаление този тест не е приложим за абсолютно всеки един продукт. Много от тези, които съдържат смолисти вещества, като тамян, сантала, пачулиго, винаги остават петна. И все пак, знаейки тази ценна информация, то вие сте с една стъпка напред пред хората, които обичат да си служат с измама при продажбата на некачествени продукти.

Как да изберем правилния за нас продукт?

 

Много от производителите на масла биха ви объркали, по отношение на избора, който се изисква да направите. Препоръчително е да не се вслушвате в съветите на околните, тъй като това е средство, което следва да бъде закупено, спрямо своите качества – аромат и действие. Ако уханието му е благоприятно за вас, то сместа също е подходяща. Независимо какви качества притежава, мирисът е водещ, когато става въпрос за избор.

Етерични масла и продуктите, в чиито състав участват те, са истинско богатство за красотата и здравето. Те притежават множество лечебни свойства и несравними действия. Ценени и съхранени през годините, те успяват да даряват хората със своя магнетизъм и натурално чисти съставки.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: