етерични масла,

Етерични масла за суха кожа

Етеричните масла имат някои удивителни свойства, а някои от тях могат да се използват директно върху кожата, защото са деликатни и щадящи. Онези от тях, които не са подходящи, могат да се използват като се комбинират с други масла, наречени базисни.

Етеричните масла представляват един безкраен избор от възможности, с които човек може да въздейства върху най-различни кожни проблеми. Има видове подходящи единствено за приложение върху мазна кожа, както и масла, чието приложение е подходящо единствено при хора, чиято кожа е много суха.
Етерични масла

Съществуват и видове етерични масла, които могат да се използват от хора със смесен тип кожа, които просто искат да регулират секрецията на мазнина. За тях подходящи са етеричните масла, които могат да подтиснат отделянето на мазнина в по-мазните кожи и да стимулират по-сухите - нещо, което при козметичните продукти може да е много трудно.

И докато повечето хора имат мазна или смесена кожа, то една сравнително по-малка част от хората се оплакват, че кожата им е твърде суха, което я прави сърбяща и лесно раздразнима. За щастие, сред етеричните масла съществуват няколко вида, които могат много деликатно и нежно да отстранят този проблем.

Проблемите на сухата кожа…

Обикновено за суха кожа говорим когато кожата не е в състояние да произведе и отдели достатъчно мазнина. Това зависи до известна степен от начина на хранене и диетата, но и от много други фактори, включително генетични особености на самия човек.

Много често хората със суха кожа имат редица други оплаквания като екзема, псориазис и дерматит. В този случай хората не се чувстват комфортно в собствената си кожа, а решението може да се окаже много по-близо до тях , отколкото те си мислят, че може да е.

Кои етерични масла трябва да имаме предвид?

Ако сте от хората, за които сухата кожа е проблем, тогава трябва да се запознаете по-добре с някои видове етерични масла като това от лайка например. Други подходящи разновидности са етеричното масло от лавандула, както и това от сандалово дърво.

Етеричното масло от лайка има някои свойства, които по своята същност се доближават до ефекта, който има самата отвара от растението. Обикновено етеричните масла от лайка помагат за постигането на по-свежа кожа, подхранват и стимулират отделянето на мазнина, но без да правят кожата мазна и тежка. В допълнение, имат и антибактериален и успокояващ ефект върху кожата.

Етеричното масло от лавандула от своя страна е удивителен продукт, който намира приложение както при мазна, така и при суха кожа. То регулира отделянето на мазнина като прави кожата по-свежа и хидратирана като цяло. Освен това, то е подходящо дори и при наранявания. Учени отдавна са доказали, ч при изгаряне маслото от лавандула може да има изключително добър ефект, ето защо то често се използва и при различни кожни проблеми с цел по-бързо възстановяване.

Ако имате традиционно суха кожа е добре да познавате и етеричните масла от роза. Обикновено розовото масло се използва за намаляване на зачервявания по кожата, има противовъзпалителни свойства, както и способността да накара кожата да отделя малко повече мазнина. Интересното в случая е, че някои хора използват този продукт и за справяне с мазната кожа, така че той има по-скоро регулираща роля.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: