етерични масла,

Етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула е известно и търсено по много и най-различни причини, но няма как да не започнем с неговия изключителен аромат, който се счита за един от най-свежите и приятни сред есенциалните масла.

Заради хубавото си ухание лавандуловото етерично масло намира много широко приложение в козметичната индустрия, особено в парфюмерията. Деликатният аромат на есенциалното лавандулово масло поставя аристократичното растение с нежни лилави цветове рамо до рамо с благоуханната маслодайна роза.

Етерично масло от лавандула

Етеричното масло от лавандула във войната с акнето

 

Етеричното масло от лавандула заема едно от първите места когато става дума за борба с акнето. Лавандуловото масло има свойството да помага на кожата да ограничи мастната секреция, което е първата стъпка в решаването на проблема. Кожата с по-умерено омазняване винаги е чувствително по-чиста от към акне дори и през пубертета, когато тези проблеми са най-изострени.

Освен това, етеричното масло оказва и антибактериален ефект, което е двоен удар срещу акнето. на практика, ако човек използва лавандулово етерично масло още при първия симптом, че под кожата му се появява пъпка, това може много рязко да обърне нещата и да действа във ваша полза. При навременно действие пъпката най-вероятно постепенно ще изчезне и изобщо няма да се покаже на повърхността на кожата.

Отлично средство за масажиране

 

Маслото от лавандула се счита за едно от най-предпочитаните масла когато става дума за масаж. Използвайки лавандуловото етерично масло за тази цел, вие ще постигнете много добри резултати по няколко различни начина.

- Лавандулата отпуска мускулите При използването на масло от лавандула за масажиране тялото ще усети нейното облекчаващо въздействие по това, че този тип етерично масло има свойството да отпуска мускулите, което мигновено ще разтвори усещането за стрес, стегнатост и нервно напрежение. Освен това, тя въздейства много благоприятно и при хора с оплаквания от болки в гърба, а също така и при хора страдащи от проблеми и болки в ставите.

- Лавандулата отпуска нервите освен че въздейства директно върху тялото, лавандуловото етерично масло може да окаже и много силен ефект върху нервната система. След масаж с лавандулово масло вие ще се освободите много по-лесно от тревожността, безпокойството и стреса. Това масло е чудесен избор за хора, които имат стресираща професия и са подложени на голямо нервно напрежение в ежедневието. Играе много важна роля по време на уелнес процедури.

Помага при проблеми със съня

 

Етеричното масло от лавандула намира много голямо приложение при хората, които страдат от проблеми със съня. В подобни ситуации специалистите препоръчват да капнете две - три капки етерично масло от лавандула върху калъфката на възглавницата. По този начин възглавницата ще ухае деликатно на лилавото растение и вие ще можете да заспите много по-лесно.

Това свойство на лавандулата не бива да се подценява, защото тя винаги е била известна като най-доброто приспивно средство. Ароматът на етеричното масло въздейства директно върху нервната система и по този начин положението чувствително се подобрява.

При наранявания

 

Етеричното масло от лавандула има впечатляващи качества при хора, които страдат от различни наранявания и изгаряния. Специалисти твърдят, че лавандулата помага не само по-бързо да заздравее нараненото или изгорено място, но също така и да се избегне появата на белег на мястото на раната.

Внимание!

Никога не поемайте етерично масло от лавандула с храната. То е предназначено само и единствено за ползване върху кожата. Дори и да ви се струва, че ухае изкушаващо, то не е създадено да се поглъща и може да бъде много опасно. Някои от най-честите симптоми при поглъщане на лавандулово масло са замъглено зрение, затруднено дишане, диария и повръщане. Лавандуловото етерично масло е подходящо единствено за външно прилагане!

Не забравяйте:

При използване на етерично масло от лавандула върху кожата трябва да разреждате маслото с базисно масло по ваш избор. Повечето масла не са подходящи за директно прилагане върху кожата!

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: