етерични масла,

Етеричните масла влияят на сексуалното желание


Използвани като средство за ароматерапия, етеричните масла имат многостранно въздействие върху човешкия организъм. Те успокояват нервната система, “разтварят” стреса, подобряват съня и настроението, дори помагат при депресия.

Етерични масла за сексуално желание
Ето защо едва ли е изненадващо, че ароматерапията може да се използва и като мощен стимулант в спалнята, стига да знаете към кои видове етерични масла да се насочите. Подходящите видове могат да направят любовния ви живот много интересен и вълнуващ, което цялостно може да подобри вашето емоционално и физическо състояние.

В Камасутра не веднъж се намеква за въздействието на различните етерични масла, а това отдавна е доказано и изпитано. Оказва се, че някои аромати (не всички разбира се) оказват директно влияние в конкретни участъци на мозъка, което води до освобождаването на повече хормони и до много чувствително засилване на желанието.

Едно от най-силните етерични масла в това отношение е маслото от роза. Ароматерапията с етерично масло от роза може да направи истински чудеса. Това, че розата се свързва със сексуалността и и листенцата на растението се разпръскват като символ на страст и романтика съвсем не е случайно. Възбуждащото въздействие на розата е добре познато още от най-дълбока древност.

Друго растение, чието етерично масло се използва за провокиране на по-силно желание в спалнята е жасминът. То не само притежава изключително изтънчен и шикозен аромат, който ще остави след себе си аристократично усещане за елегантност, но и ще засили сексуалното желание отвъд познатите ви граници.

Сред най-силните в това отношение е и етеричното масло от сандалово дърво. То винаги е считано за най-благоуханното от всички масла, а поради голямото търсене днес то е по-скъпо от останалите. Неговите качества са многобройни и далеч не се изчерпват с неговата благоуханност и успокояващо въздействие. Счита се, че етеричното масло от сандалово дърво повишава чувствителността на кожата и това води до по-силни усещания с любимия.

Силен афродизиак е и етеричното масло от пачули. Ако оставите лампата за ароматерапия да разнесе неговото ухание из спалнята, вие можете да опознаете интимността с партньора си на съвсем ново и не подозирано ниво. Пачули подсилва настроението и успокоява нервната система, което стимулира хората да се насладят по-силно на плътските удоволствия.

Иланг-иланг също се нарежда в списъка на най-добрите етерични масла, които да използвате с цел ароматерапия в спалнята. Растението отделя аромат, който освобождава от напрежението, намалява симптомите на депресия и силно увеличава желанието за плътски удоволствия. То може успешно да се съчетае и с други масла с цел по-силен ефект.

Преди обаче да се насочите към ароматерапията, трябва да помислите много добре дали тя по някакъв начин не противоречи на вашето здравословно състояние. Специалистите съветват всеки човек, който страда от някакво хронично заболяване да се консултира със специалист.

Етеричните масла определено имат силно въздействие върху физическото и психическото здраве и никога не можете да сте напълно сигурни как ще ви се отразят ако не сте напълно здрави. Ето защо винаги е добре да уведомите вашия личен лекар преди да предприемете подобни стъпки.

Ако всичко е наред и здравословното ви състояние позволява да се възползвате от това удоволствие, ароматерапията с тези благоуханни етерични масла ще внесе изключително приятни усещания във вашия живот.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: