етерични масла,

Етерични масла за отслабване


Етеричните масла могат да бъдат много полезни в ежедневието на човека по всевъзможни начини. Те могат да се използват за ароматерапия, масажи и дори за ароматизиране на водата в банята, като само две капки могат да ви накарат да се почувствате като в скъп спа център.

Етерични масла се използват също така и за разкрасителни процедури и козметични цели, за справяне с различни кожни проблеми и дори за справяне с депресия. Някои по-големи почитатели на домашния уют дори ги използват в почистването на дома си, гарантирайки отлични резултати.

И ако всичко това звучи някак съвсем логично, то мнозина остават доста изненадани и озадачени когато научат, че етеричните масла всъщност могат да намерят приложение дори и при борбата с излишните килограми. Но нека не губим време, а видим как всъщност става това.

Как могат да ни помогнат етеричните масла в отслабването?

 

Етерични масла за отслабване

 


Нека преди всичко останало да поставим акцент на нещо много важно - етеричните масла не са подходящи за орален прием. Те не бива да бъдат поглъщани по никакъв начин и от никой! Поглъщането на етерично масло е изключително опасно и би могло да застраши здравето и живота на човек.

Може би вече се питате как може в такъв случай да ви бъде полезно етеричното масло, предвид това, че то не може да се поема вътрешно. А ето ви и отговора - много често това, че ядем определени хранителни продукти, от които напълняваме и това че поемаме храна в големи количества всъщност се продиктува от външни фактори.

Ето защо с помощта на също така външни фактори бихме могли сериозно да повлияем на своя апетит и на желанието си да погълнем определени количества храна. И тук идва ролята на етеричните масла, които могат да бъдат използвани под формата на ароматерапия с цел да постигнем много по-лесно желаното тегло.

Чудото на етеричното масло от грейпфрут

 

Етеричното масло от грейпфрут може да има огромен принос в свалянето на излишните килограми ако се използва за ароматерапия. Учените са открили, че вещество на име нооткатон се съдържа в етеричното масло на цитрусовия плод. Този естествен химикал попада в тялото на човека по време на ароматерапия и оказва влияние върху различни процеси в мозъка, черния дроб и скелетните мускули.


Ефектите които този химикал оказва се свързват със загуба на тегло и по-точно мазнини, повишена физическа издръжливост и намалено желание и нужда от прием на храна. Разбира се, това влияние в достатъчно деликатни норми за да бъде безвредно за тялото на човека.

Бергамот - край с наднорменото тегло и преяждането

 

Друг продукт, който може да окаже впечатляващо влияние на хора, които търсят начин да отслабнат е ароматерапията с бергамот. Това етерично масло има впечатляващи успокоителни, отпускащи и антидепресивни свойства. Ще попитате каква е връзката между депресията и наднорменото тегло и аз бързам да ви отговоря, че всъщност връзката е много голяма.

Обикновено хората, които страдат от депресия и различни депресивни състояния са склонни да приемат по-големи количества храна. Освен да преяждат, те са склонни да приемат по-големи количества пържени, мазни, сладки и солени храни, което оказва пагубно влияние върху здравето на човека.

Тук идва ролята на етеричното масло от бергамот, което с помощта на антидепресивните си свойства ще релаксира нервната ви система и ще направи много по-лесно контролирането на храните, които консумирате.

Ще забележите, че с намаляване на стреса и тревожността видимо ще намалее и желанието да се храните с боклуци. Достатъчно е от време на време да се подлагате на приятна и отпускаща ароматерапия с бергамот и скоро ще решите този проблем.

Силните аромати намаляват апетита

 

Учените споделят, че има и други начини да намалим килограмите с помощта на етерични масла. Тук става дума за един интересен факт, а именно, че силните ухания, особено със сладка нотка, въздействат на апетита подтискащо, защото мозъкът се пренасища и така чувстваме по-малко желание за хранене. Така въздейства например ароматерапията с аромати като канела и сандалово дърво.

Да не забравяме и етеричното масло от лимон

 

Етеричното масло от лимон повдига настроението всеки път когато се използва за релаксираща ароматерапия. То ще ви накара да се почувствате по-спокойни и същевременно преливащи от енергия. Според специалисти то подтиска отделянето на хормони на стреса, като в същото време намаляващите хормони на стреса са право пропорционални на желанието ни да се храним. Обикновено когато сме подложени на напрежение, ние имаме навика да търсим задоволство в храната, така че това дава добро обяснение защо ароматерапията с лимон има така да се каже вталяващ ефект.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: