етерични масла,

Приложение на етерично масло от кайсия

Маслото от кайсия често бива сравнявано с маслото от сладък бадем по това, че може да се използва като база за други масла. То намира изключително голямо приложение в ароматерапията, защото има нежно и деликатно ухание, което му позволява да се съчетава добре с много други етерични масла, които не могат директно да се използват за ароматерапия, а изискват да се смесят с друго масло.

Приложение на масло от кайсия

Базово етерично масло…
Не всички етерични масла могат да се използват директно върху кожата. Това обаче не се отнася за етеричното масло от кайсия. То е базово масло, което означава, че други масла могат да се поставят в него в малки количества за да станат по този начин подходящи за прилагане върху кожата. Освен това, като базово масло, маслото от кайсия може да се използва и за основа на друг вид етерично масло при процедури по ароматерапия.

Изключително добро за масаж…
Ако сте почитатели на масажите, тогава трябва да познавате маслото от кайсия. То може да се смесва изключително успешно с различни видове масла, като например лавандула, иланг-иланг, лайка, жасмин и други. Това ги прави изключително благоуханни като комбинация и ще ви помогне да се възползвате от общите качества много пълноценно.

За мека и нежна кожа…
Маслото от кайсия има съставки, които са доста сходни със състава на човешката кожа. Тук става дума са вид липид, който кожата възприема много добре. Именно по тази причина маслото от кайсия се понася много добре. Освен всички свои подхранващи съставки, маслото от кайсия има свойството значително да омекотява кожата. Това го прави препоръчително за хора, чиято кожа е загрубяла и сука и има нужда от омекотяване. Понякога самата кожа може да бъде доста болезнена ако загрубее прекалено и в такъв случай именно маслото от кайсия може да бъде решението.

При напукана и нацепена кожа…
Такава кожа понякога може да се случи на всеки, особено в областта на петата през зимните месеци, когато ниската температура може да причини различни състояния от този сорт. Такива случаи могат да бъдат третирани с масло от кайсия и така човек отново ще възвърне добрата си форма и комфорт на кожата. Напукванията и нацепванията на кожата бързо ще изчезнат без да остават следи.

При борба с бръчките…
При борбата с бръчките етеричното масло от кайсия може да бъде доста полезно. То нежно и деликатно заглажда и запълва браздите, които времето безпощадно оставя по повърхността на кожата и тя отново изглежда много по-млада и нежна.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: