етерични масла,

Етерично масло от сандалово дърво

Етеричното масло от сандалово дърво е сред най-старите видове етерични масла, които човечеството използва. Следите за това датират от най-дълбока древност, като първоначално маслото се е използвало основно за ритуални цели.\

Във всеки случай, независимо дали в миналото или днес, винаги в основата на интереса на хората към това дърво стои не друго, а именно неговия несравним аромат. Всъщност няма да е пресилено ако кажем, че именно етеричното масло от сандалово дърво ухае най-прекрасно от всички други видове, които се произвеждат днес и които могат да се открият в търговската мрежа.

В днешните условия употреба на етеричното масло от сандалово дърво е основно за нуждите на козметичната индустрия и най-вече в производството на парфюми, като за пореден път това е резултат от неговото прекрасно ухание. Заедно с розата и лавандулата, сандаловото дърво заема едно от челните места като една от най-желаните суровини. То се използва също така и за производството на кремове за лице, кремове за бръснене и много други.

Сандаловото дърво и ароматерапията…

Етерично масло от сандалово дърво


Етеричните масла от сандалово дърво намират много широко приложение за нуждите на ароматерапията. Нежният и деликатен отпускащ аромат е идеален както за тази цел, така и за салоните за спа процедури, където това допълнително допринася за създаването на отпускаща и освобождаваща от стреса атмосфера. Етеричното масло от сандалово дърво се използва и за нуждите на аюрведа за да може човек по-лесно да постигне хармония със себе си и с околния свят.

Какви са недостатъците на етеричното масло от сандалово дърво?



  • Първият недостатък, за който е важно всеки да знае е, че етеричното масло от сандалово дърво изисква да бъде смесено с базисно масло. Причината за това е, че сандаловото масло е етерично и не може да бъде директно прилагано върху кожата без да се смеси преди това подходящо за целта масло.
  • Вторият недостатък на маслото от сандалово дърво е неговата постоянно растяща цена. Причината за това е, че добивите са сравнително ограничени, а нуждите на индустрията са огромни, което дори е причина за незаконно изсичане на гори в някои части на света.
  • Третият недостатък на сандаловото дърво е свързан с високата цена. Това е фактът, че в резултат на все по-бързо растящите цени все по-често на пазара излизат химически продукти, които са създадени по изкуствен път и единственото общо с истинското сандалово дърво е, че те имитират неговия аромат.
  •  

Етеричното масло от сандалово дърво помага при суха кожа…

 

Етеричното масло от сандалово дърво оказва отличен ефект при хора, които имат проблем със суха кожа. За целта е необходимо да смесите няколко капки масло от сандалово дърво с няколко капки базисно масло (например от сладък бадем), след което да нанесете върху сухата кожа. Резултатите наистина ще ви изненадат, защото процедурата започва да дава резултат още след първото нанасяне.

Малко познати свойства на етеричното масло от сандалово дърво…

 

Сред най-интересните качества на етеричното масло от сандалово дърво е това, че то може да окаже много благоприятен ефект при хора, които страдат от нервно напрежение, силен стрес, тревожни разстройства и безпокойство. Прелестният аромат може да окаже и положително влияние при пациенти с различни видове депресивни настроения.

У дома…

 

Сред интересните приложения на сандаловото дърво е да напоите едно памуче с няколко капки от етеричното масло и да оставите памучето в някое ъгълче на гардероба си у дома. Това ще допринесе с невероятен аромат и дрехите ви ще ухаят прекрасно.

Не забравяйте!

Етеричното масло от сандалово дърво е подходящо и предназначено само и единствено за външно прилагане. То не е подходящо за орален прием и може да бъде опасно. Дръжте на безопасно разстояние от деца и домашни любимци, най-добре заключете в шкаф, до който само вие имате достъп.

Реклама

Ароматерапия bomb

Подобни публикации

0 коментара: